FreddieMeter laat je weten of je net zo goed kunt zingen als Freddy Mercury

Freddy Mercury mag dan al meer dan 28 jaar niet meer onder ons zijn, de muziek die hij heeft gemaakt met zijn bandmaatjes van Queen is vandaag de dag nog steeds ongekend populair. Ook dit jaar prijkt de grootste hit van Queen, Bohemian Rhapsody, weer bovenaan in de Top 2000 van NPO Radio 2. Ben je benieuwd of je net zo goed kunt zingen als Freddy Mercury? De FreddieMeter laat je weten of dezelfde vocale kwaliteiten bezit als deze voormalige rockheld.

De stem van Freddy Mercury is uniek te noemen. Hij had een bereik van drie octaven hoog en een ongebruikelijk vibrato. Hij wordt alom beschouwd als een van de beste zangers in de geschiedenis van de rockmuziek en voor veel vocalisten is hij nog steeds een groot voorbeeld. De FreddieMeter is een initiatief van The Mercury Phoenix Trust, een liefdadigheidsorganisatie die is opgericht na de dood van Freddie Mercury, en YouTube Music. De webapp werkt geheel vanuit de browser en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie die is ontwikkeld door Google Research.

Zo werkt de FreddieMeter

Na het openen van de webpagina https://freddiemeter.withyoutube.com/ heb je de keuze uit vier classics van Queen: Don’t Stop Me Now, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody en Somebody To Love. Kies jouw favoriete nummer en start de instrumentale versie met backing vocals. De songtekst verschijnt in het tempo van de muziek op jouw beeldscherm. Het is de bedoeling dat je nu in de rol van Freddy Mercury kruipt en het nummer gaat zingen.

De FreddieMeter beoordeelt jouw zangkunsten op basis van drie criteria: pitch, melodie en timbre. Het eindresultaat is een scorecard met een percentage dat aangeeft in hoeverre jouw zangprestaties overeenkomen met die van Freddy Mercury. De scorecard kun je downloaden en – als je wilt – delen met je vrienden op social media.

Het is ook nog mogelijk om tijdens het zingen een opname te maken met de frontcamera van jouw smartphone. De video kun je dan na afloop downloaden en delen via social. Belangrijk om te weten: de FreddieMeter bewaart niets van jouw zangkunsten op hun eigen servers, dus je hoeft niet bang te zijn dan anderen met jouw vertrouwelijke gegevens aan de haal gaan.

Waarschuw jouw omgeving

Ben je van plan om de FreddieMeter te gaan proberen en vocaal uit te halen zoals Freddy Mercury dat altijd deed? Dan is het wellicht verstandig om eerst vrienden, familie, buren en optioneel collega’s van tevoren te waarschuwen, zodat ze niet verschrikt de nooddiensten gaan bellen met de mededeling dat ze het sterke vermoeden hebben dat er iemand niet goed is geworden.

https://freddiemeter.withyoutube.com/
Show More
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *